EU, ΕΣΠΑ e-banner  Ψηφιακός μετασχηματισμός

Η Εταιρία

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε

με ακρίβεια μόνο

υψηλής πιστότητας

τηλεπικοινωνιακά καλώδια.

Εδώ και μισό αιώνα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη μηχανικών και εγκαταστατών, γιατί παράγουμε με απόλυτη ακρίβεια τα καλώδια που χρειάζονται για την άψογη μετάδοση σήματος σε έξυπνα κτίρια, τηλεοπτικές λήψεις και εκπομπές, συστήματα μεταφοράς δεδομένων, εικόνας και ήχου, συναγερμούς και όπου αλλού η καλωδίωση απαιτεί πιστότητα, αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

SCROLL
5g city
Πως φτάσαμε ως εδώ

Έτσι ξεκινήσαμε

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η τηλεόραση κυρίως και αργότερα τα συστήματα ασφάλειας στις επιχειρήσεις, αύξησαν δραματικά τις ανάγκες καλωδίωσης. Θεωρήσαμε ότι, αν η Ελλάδα δεν παρήγαγε τις προηγμένες συσκευές των Γερμανών ή των Ιαπώνων, έπρεπε και μπορούσε να έχει τουλάχιστον τα δικά της ποιοτικά καλώδια. Γι' αυτό δημιουργήσαμε τη Βιο(μηχανία) Καλ(ωδίων) και έτσι μας αναγνώριζε η ελληνική κοινότητα μηχανικών και εγκαταστατών: ΒΙΟΚΑΛ, μια πρωτοπόρος Ελληνική εταιρία με εξελιγμένα καλώδια διεθνών προδιαγραφών.

BIOKAL bulding

Ηγέτες στη χώρα μας, 
υπερήφανοι για τις εξαγωγές μας

Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι πετύχαμε! Tα καλώδια VECTOR έγιναν γρήγορα το ελληνικό σημείο αναφοράς ποιότητας και εξελίσσονται μέχρι σήμερα.

Τη δεκαετία του ’90, είμαστε πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός ομοαξονικών στην χώρα και κοιτάμε στα μάτια τις αγορές του εξωτερικού. Το 2000, οι εξαγωγές μας φτάνουν το 50% του ετήσιου κύκλου εργασιών, της τότε Βιοκάλ, και αυξάνονται συνεχώς. Εισάγουμε στην παραγωγή μας νέες τεχνολογίες, όπως η φυσική διόγκωση gas injection και η τριστρωματική μόνωση skin-foam-skin. Από το 2012 μέχρι σήμερα, είμαστε ο αποκλειστικός προμηθευτής καλωδίων στο δορυφορικό πακέτο της Cosmote TV. Στη διεθνή μας παρουσία προστίθεται η έγκριση ως επίσημου προμηθευτή από την Turksat, τον κρατικό πάροχο της καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης της Τουρκίας.

Map accordia

Προς τα επόμενα 
50 χρόνια
με τον ίδιο 
ενθουσιασμό

Με εκατοντάδες εκατομμύρια μέτρα καλωδίων στο ενεργητικό μας και με τεχνογνωσία που αυξάνεται συνεχώς καθώς ανταγωνιζόμαστε μεγάλους διεθνείς παραγωγούς, συνεχίζουμε με ακόμα υψηλότερους στόχους.
Επανασχεδιάζουμε τα καλώδιά μας ώστε να είναι πιο ασφαλή με καλύτερη αντίδραση στη φωτιά. Χρησιμοποιούμε νέα υλικά, όπως Low Smoke Halogen Free και πλαστικά υψηλών θερμοκρασιών. Αναπτύσσουμε νέες κατηγορίες καλωδίων για εφαρμογές σε έξυπνα κτίρια, συστήματα πυρασφάλειας και αυτοματισμών, Broadcast Sdi. Πετυχαίνουμε νέες πιστοποιήσεις, όπως B2ca και KNX. Ανοίγουμε νέες αγορές στην Ασία. Ανανεώνουμε την εταιρική μας ταυτότητα.

Big city

Η ΒΙΟΚΑΛ
γίνεται Accordia!

Το νέο μας όνομα εκφράζει αυτό που κάνουμε και το πως το προσφέρουμε στους πελάτες μας:

cord -αναφορά στα καλώδια που παράγουμε

accord -συμφωνία, σύμπνοια, αρμονία, εκφράζει την αρμονική λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών συστηματων και δικτύων, την οποία διασφαλίζουμε με τα καλώδιά μας

cordial -εγκάρδιος, θερμός, έντονος, ο τρόπος που λειτουργούμε και συνεργαζόμαστε

Με τέτοιο περιεχόμενο, η λέξη Accordia δεν είναι μόνο μια εταιρική επωνυμία, αλλά η πραγματική μας υπόσχεση προς τα στελέχη και τους συνεργάτες μας.

ACCORDIA, CABLES BEYOND STANDARD, logo

Αφοσιωμένοι στη λεπτομέρεια,
γιατί κρίνει την τελειότητα

Η αποστολή της Accordia

Στο σύγχρονο περιβάλλον του αυτοματισμού και της πληροφορίας, μικρές λεπτομέρειες, όπως η συμπεριφορά της καλωδίωσης στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές ή στη θερμοκρασία, μπορούν να κρίνουν την απόδοση των πιο έξυπνων συστημάτων. Η αποστολή μας ήταν και είναι να εξασφαλίζουμε την άψογη συμπεριφορά των καλωδίων όπου, όποτε και με όποιο σήμα μεταδίδουν.

Cables add charts-diagrams

Όταν γίνονται άλματα,
δεν ακολουθείς με βήματα

Tο όραμα της Accordia

Στον μισό αιώνα της λειτουργίας της Accordia , οι εξελίξεις των τηλεπικοινωνιών ήταν αλματώδεις: οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σημάτων απογειώθηκαν κυριολεκτικά!-- η ζωή χωρίς TCP/IP έγινε αδιανόητη και από τα πρώτα κινητά τηλέφωνα, είμαστε πλέον στο 5G.

Θα συνεχίσουν έτσι, με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς, και το όραμα μας είναι να είμαστε πάντα εκεί, στην αιχμή, με τα καλώδια που θα μεταδίδουν τις νέες έξυπνες ιδέες της ανθρωπότητας.

Woman using his mobile smartphone

Στην αιχμή - Cables beyond standard

Σύνθημα-Κίνητρο-Στόχος

Για να κάνουμε πράξη το όραμα μας, δεν αρκεί να προσφέρουμε μόνο τις αναγκαίες καλωδιακές λύσεις. Θέλουμε να καινοτομούμε. Να σχεδιάζουμε και να παράγουμε καλώδια που ξεπερνούν τα καθιερωμένα, που αντέχουν στον χρόνο, που κάνουν εύκολη και επιτυχή κάθε εγκατάσταση.

More

Οι αξίες Accordia

Από την ίδρυση μας το 1974, μένουμε πιστοί στις τρεις αρχές λειτουργίας που καθόρισε ο Ιωάννης Δημητριάδης:

Αριστεία

H αριστεία είναι συνήθεια σε μια βιομηχανική επιχείρηση, δεν προκύπτει απλώς από την προσπάθεια υπακοής στις προδιαγραφές ποιότητας.

Εξέλιξη

Η συνεχής έρευνα και η τεχνολογική εξέλιξη θα εξασφαλίζουν πάντοτε περισσότερους και καλύτερους πελάτες από τις ευκαιριακές πωλήσεις που στηρίζονται σε υπερυποσχέσεις και “φθηνές” τιμές.

Εμπιστοσύνη

Η συνεργασία με κάθε πελάτη για κάθε ξεχωριστή ανάγκη και χρήση δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και μας ωθεί σε συνεχή βελτίωση.

Professional meeting

Πιστοποιήσεις

Για εμάς στην Accordia οι πιστοποιήσεις είναι το φυσικό επακόλουθο της καθημερινής μας δουλειάς

  • ISO 9001 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
  • ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
  • ISO 45001 για το Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία
Accordia ISO 9000 english

Έλα στην
ομάδα μας

Ο σημαντικότερος παράγοντας ανάπτυξης και επιτυχίας της ACCORDIA, είναι οι άνθρωποί της. Έλα στην ομάδα μας και κάνε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα σου.

More
Team

Testimonials

Η μακροχρόνια συνεργασία της Accordia (πρώην BIOKAL) με τον όμιλο ΟΤΕ χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό και αξιοπιστία.

Δημήτρης Δριτσέλης
TECHNICAL SUPPORT TEAM COSMOTE TV

Accordia-Biokal is a company that we are pleased to work with  its fast reactions, experienced technical team and advanced laboratory and reliable administrative crew.

Serpil Bardot
Managing Director, RENKEL ELEKTRONIK

Επαγγελματισμός, άρτια επικοινωνία, άμεση εξυπηρέτηση, ποιότητα προϊόντων είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Accordia (Biokal) να ξεχωρίζει και η συνταγή της επιτυχίας για μια σταθερή συνεργασία με σχέση εμπιστοσύνης.
Το προφίλ της εταιρίας ξεφεύγει από τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς και φτάνει στα πρότυπα πολυεθνικής εταιρίας.

Aris Tsianakas
Country Manager (VSAT Internet retail services) at Eutelsat

Our fruitful cooperation lasts for many years.
All these years we have been receiving
a responsive support, quality consulting and a friendly attitude.

Marko Maček
Regional Sales Manager, ISKRA d.o.o.

Μέγεθος Γραμματοσειράς
Α- / Α+

Προσθήκη Υπογράμμισης
στους συνδέσμους

Αύξηση Αντίθεσης

Accessibility icon